Kjøpsguide: Antenner

Å velge antenne handler om mer enn bruksformål, frekvenser og bølgelengder. Det handler også om å velge riktig innfesting (brakett), kabel og overganger slik at leveransen vår fyller dine behov.

Hva må du vite?

  1. Hva slags antennesignal gjelder det?
    Kanskje en selvfølgelighet for mange men vær tydelig på om hovedenheten din er en VHF, AIS eller kanskje en DAB-radio. Det er alltid en fordel om du har skrevet ned modellbetegnelsen på din hovedenhet (f.eks VHF-apparat) før du snakker med forhandleren din. Det er også naturlig å avklare spesielle behov til rekkevidde i tiltenkt brukt. En yrkesfisker i åpent hav har andre behov enn fritidsbåten innaskjærs. Avklar type fartøy og evt. krav til fartsområde hvis du seiler i næring.
  2. Hvor skal antennen plasseres?
    Type båt og miljø antennen skal monteres i sier noe om krav til kvalitet, antennelengde og ikke minst kabellengde og innfesting. Beskriv tiltenkt plassering og ta gjerne et bilde også for å gjøre det enklere for din forhandler å forstå dine praktiske utfordringer.
  3. Hvordan skal antennen innfestes?
    Har du en festebrakett fra før som du ønsker å benytte må du ta mål av denne med et skyvelær eller på annet vis avklare diameter, gjengeavstand og han/hun-konfigurasjon på det eksisterende innfestingspunktet. Avklar om du ønsker et dekksfeste for flatt underlag, en vinkelbrakett eller kanskje et rørfeste. Alle mål du medbringer skriftlig til din forhandler gjør jobben vår enklere, og et godt nærbilde (gjerne med en tommestokk i fokus) sier som kjent mer enn tusen ord.


Oversiktstabell – antenner og braketter

Her finner du en oversiktlig tabell som viser mangfoldet i antenner og kompatible festebraketter og kabler i sortimentet til AC Antennas. Ikke la deg overvelde, vi hjelper deg gjerne.

Oversikten er noe forenklet, og trenger du en helt utfyllende deledatabase anbefaler vi nettsiden til leverandøren.