Junikampanje på AIS!

  AIS sender/mottaker ombord gir økt sikkerhet og langt bedre oversikt over fartøy i omgivelsene dine. Nå slår vi til med kanonpris i juni på em-trak B350 som er en klasse B/SO AIS med økt sendeeffekt og hyppigere posisjonsangivelse under høy fart.

  Veil. pris på den robuste og svært plasseringsvennlige em-trak B350 er kr 8.995 inkl mva. I hele juni kan du bestille produktet til kr 6.995 inkl mva hos våre forhandlere. Les mer om denne AIS sender-/mottakeren her og finn din forhandler i oversikten vår.

  Hva er egentlig AIS?

  AIS (automatisk identifikasjonssystem) er i dag standard på alle yrkesfartøy. Stadig flere fritidsbåter får også denne teknologien. Kort sagt er AIS et system for å kringkaste sin posisjon og holde seg oppdatert på posisjonen til øvrige fartøy i området. AIS’en kobles typisk til kartplotter ombord og en VHF-antenne, og fartøy blir synlige på det digitale sjøkartet. Ved hjelp av VHF-frekvensen kommuniseres ditt fartøysnavn, MMSI, posisjon og kurs over eteren. Dette både til hjelp i navigasjon og en ekstra sikkerhet fordi andre fartøy ser deg på sin skjerm.

  AIS leveres i tre klasser; B, B/SO og A. Mens klasse A typisk leveres til yrkesfartøy er klasse B og B/SO populære i fritidssegmentet. em-trak B360 er en klasse B/SO AIS-sender/mottaker som innebærer økt sendeeffekt (5W) og hyppigere posisjonsoppdateringer avhengig av egen fart i forhold til klasse B.

  Ressurser