Tema

AtoN i Norge

  Innen maritim navigasjon står forkortelsen AtoN for Aids to Navigation og refererer til bruken av innretninger og system som kan… Les merAtoN i Norge

  Unik radarytelse

   Image:High-resolution displayJMR-5400 er en unik radarmodell fra JRC. Det er ikke bare designet som er unikt, men signalprosessoren er forbedret for å gi brukeren en enda bedre støyfiltrering, ekkodeteksjon og ikke minst, en bedre ekkodiskriminering.

   Som de andre radarmodellene fra JRC så har også denne radaren ConstaView™ som presenterer og roterer radarbildet konstant i sann tid, sektor adaptiv sjøclutter og ekkoforstørrelsesfunksjon (TEF™). Disse forbedringene gjør at navigatøren på en enda bedre måte kan detektere fartøy og andre farer, for å sikre sin seilas.

   Les merUnik radarytelse

   em-trak B921 AIS

   Velg riktig AIS

    Lurer du på hva som er forskjellen på de ulike klassene AIS? Her finner du en fin oversikt som også sier noe om oppdateringsfrekvens ved ulike hastigheter på båten.

    Hva er en AIS?

     Stadig flere kartplottere har en tilleggsfunksjon som heter AIS. Bokstavene står for Automatisk IdentifikasjonsSystem. Alle nyere plottere mulighet for integrasjon mot AIS.