Full pakke fra ProNav

  Rederiet Hardhaus AS i Bekkjarvik bygger nytt fartøy hos Cemre skipsverft i Tyrkia og ProNav skal levere komplett pakke med navigasjons- og kommunikasjonsutstyr.

  ProNav er også ansvarlig for installasjon og oppkjøring av utstyret på verftet. På denne måten sikrer rederiet seg et kontaktpunkt i Norge for å få en trygg og kvalitetsmessig god leveranse av elektronikken i Tyrkia.

  Vi er svært stolt av å bli valgt som leverandør til dette fartøyet og ser frem til det videre samarbeidet med både rederi og verft.

  Fartøyet er 75m langt og er en kombinert snurper/tråler.
  Det er planlagt at rederiet skal overta fartøyet i Juni 2020.

  Utstyr
  Sammen med NCMC, Norwegian Centre of Maritime Communications har vi funnet gode løsninger for våre kunder. NCMC er svært gode til å tilby fleksible løsninger innenfor både intern og ekstern kommunikasjon. Internet, TV distribusjon, nettverk om bord, serverløsninger, CCTV etc.

  ProNav leverer full JRC pakke hvor det blant annet skal leveres 4 stk JRC Multi Function Display.
  Alle stasjonene kan være både X-Band Radar, S-Band Radar og ECDIS 1 og ECDIS 2.
  Vi benytter 4 stk 55″ display fra Hatteland som hovedskjermer; i tillegg til ca 20 stk 24″ og 27″ skjermer som plasseres ved andre arbeidsstasjoner på bro.

   

  Rederiet har også valgt Solid State S-Band radar.
  Dette er en teknologi som JRC har hatt kommersielt i snart 10 år.
  Solid State Radar gir deg flere fordeler utover det at den ikke har magnetron.
  Bedre filtrering av støy, lengre rekkevidde og bedre skilleevne i avstand på kortere avstander.

  Alt utstyr, også fiskeletingsutstyr, kamera mm. skal knyttes sammen i en skjermmatrise som gir dem muligheten til å vise fire forskjellige kilder (f.eks 1 radar, 1 ECDIS, 1 Sonar, 1 Video) på en stk skjerm i tillegg til at man kan velge hvilke kilder som skal vises på hvilken skjerm.

  Alle applikasjoner som er knyttet inn i matrisen kan styres fra en enkelt mus og ett enkelt keyboard dersom man ønsker det.
  I tillegg til originalbetjening. Det er slutt på 5-6 forskjellige mus ved siden av stolen.
  Ett trykk på matrisekontrollskjermen så har du kontroll på hvilken skjerm som skal styres av musen/keyboardet.

  Av annet utstyr vi skal levere så er det blant annet GPS, GPS Kompass, Strømlogg, AIS, VDR, Doppler Log og kommunikasjonsutstyr, også dette fra JRC.

  Rederiet har også valgt å kutte ut magnetkompass ved å installere to stk av det vedlikeholdsfrie gyrokompasset fra Teledyne TSS.
  Det er et gyrokompass som yter optimalt under svært krevende forhold og som ikke krever noe som helst form for vedlikehold.

  Vi skal også levere Termisk kamera fra FLIR, samt TV system fra Intellian

  Dette blir moro, vi takker både rederiet og verftet for tilliten, vi gleder oss til fortsettelsen!